Frågor och svar om självmisshandel

20 Jun 2011, 11:00 188
Annat, 0 år
Question


Hej,
jag vet inte längre vad jag ska göra, så nu blev det att skriva här... Länge har jag mått väldigt dåligt och nu börjar det gå helt övestyr, det är svårt att hålla självmordtankarna och destuktiviteten (rätt stavat?) borta. kom igen, vilken normal människa skär sig medan den sover...? Det kan ju inte vara normalt, eller? Jag kan inte vara normal...
Varje kväll drömmer jag om att ta slut på det, jag är trött på att alltid spela så här oerhört mycket.

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

tack för ditt modiga mail. Du är stark som vågar be om hjälp.

Ibland är livet tungt och svårt, och det handlar inte om man är normal eller inte. Som jag ser det mår du dåligt nu, och att du skär dig är ett symptom på det. Det är inget fult eller skamligt över att må dåligt, även om det känns så.

När man känner som du gör är det viktigt att våga berätta för någon och ta hjälp. Det kan vara föräldrar, vänner, en väns förälder, någon vuxen i skolan som du litar på, eller ungdomsmottagningen.

Du får gärna maila mig eller lägga till min msn som är [email protected]

Ta hand om dig!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar