Frågor och svar om Ätstörningar

30 Jun 2011, 17:00 120
Annat, 0 år
Question


heej jag är en tjej på 17 år och jag har väldigt svårt att gå upp i vikt jag äter men trännar rör på mej mer och mer beror på hur mycket jag äter mina revben börjar synas och jusst nu väger jag xx kg och är 1,60 lång bodde jag och min mamma börjar märka hur jag blir tröttare och svagar o väldigt smal men ingen av oss vet vad som skappar problemet ! jag har svåra depritioner med och kanske är det det som får mej att må dåligt över min kropp och får mej att vilja gå ner mer och mer i vikt eller rättare sakt jag vill inte men endå känner jag ett måste!! vad ska jag göra? jag går på bup och sånt men jag hatar att prata!

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina du!

Det är vanligt att matlusten krånglar när man är i en depression men precis som du säger så drar det bara ner dig ännu mer, gör dig svag och försvårar ditt läkningsarbete. Det är viktigt att du försöker äta nu. Se det som en medicin. Du behöver näring som medicin för att orka jobba dig ur din depression. Och du vill inte hamna i en sjukdom till, att ha ännu en att bära på än du redan har.

Funderar lite över Bup. Vet att det kan vara oerhört jobbigt att prata men vågar man öpnna sig så hjälper det. Inget är så effektivt som bra terapi.

Kom ihåg att du är värdefull och kämpa på!!

Stor varm styrkekram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar