Frågor och svar om Ätstörningar

7 Jul 2011, 21:00 133
Annat, 0 år
Question


Mamma vill att jag ska gå till BUP pga att jag kanske har en ätstörning, jag spyr inte men jag äter för lite till skillnad mot hur jag motionerar och jag är även jätterädd för att jag ska ska bli tjock. Jag vågar inte riktigt gå till BUP för jag är rädd att jag kommer måsta gå upp i vikt, jag väger 49-50kg på 155 cm vilket inte är jättelite.

Mina frågor är:
1. Kommer jag måsta gå upp i vikt om jag går till BUP?
2. Om jag måste det, kommer jag få hjälp att gå ner på ett hälsosamt sätt eller måste jag börja om från början själv?

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina du!

Det är klokt att höra av sig till Bup. Jag förstår att det känns läskigt och jobbigt att behöva ta tag i det här men det är inte meningen att du ska behöva må dåligt. Det är en superinvestering i sig själv. Att få gå i terapi är det bästa jag gjort i hela mitt liv. Man får med sig redskap för resten av livet och lär sig hur man fungerar som människa och blir lyckligare. Så även om det är läskigt första gången så ta steget.

Som svar på din fråga så kan ingen tvinga dig att gå upp i vikt men frågan är om inte du kommer känna längs vägen att det är värt att pröva. Du ska ha i tanken att i och med terapin så får man perspektiv på saker och det är ett bra ställe för att våga testa och därmed kunna bli fri.

Du kommer få hjälp att äta näringsriktig mat. Få kunskap om hur vår kropp fungerar och vad den behöver för att må bra.

Iväg till Bup gumman så att du kan få hjälp och börja njuta av livet igen utan massa tankar och oro!

Stor varm kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar