Frågor och svar om Ätstörningar

7 Jul 2011, 22:00 141
Annat, 0 år
Question


Hej!
Om man tror att man är "på väg" att få anorexia eller bulimi, hur ska man då bromsa upp det? Att "börja äta" eller "inte spy upp det" är inte ett alternativ i min värld.

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej tjejen!

För att försöka bromsa en begynnande ätstörning så behöver man gå till bottnen med varför man mår som man gör. Känner man så som du gör så är jag övertygad om att man inte i allmänhet mår så bra med sig själv och ibland inte heller med saker i sitt liv i övrigt. Man behöver bygga upp sin självkänsla så man inser att man inte behöver straffa sig varken genom att tänka onda tankar eller begå onda handlingar emot sig själv. Jag tycker det bästa sättet är terapi. Hör av dig till ungdomsmottagningen. På umo.se kan man läsa mer. Tänk inte som så många gör att problemet är för litet. Det gör sååå många och sen några år senare har de istället hamnat i en ätstörning som tar flera år att ta sig ur. Man ska söka hjälp innan om det går.

Stor varm kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar