Frågor och svar om få kontakt

11 Jul 2011, 09:00 114
Tjej, 15 år
Question


hej, jag är en femtoårig tjej. vfr har jag så svårt att bli kär ? det känns så ensamt o tomt i hjärtat även fast jag har många goda vänner som hänger med mig. jag vill bli kär.

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Kärlek kan man inte styra, det kommer och går när man minst anar det. Det är nog lättare att bli kär om man inte är kär i kärleken, dvs när man nästan tvingar sig själv att bli kär i någon, bara för att känna sig älskad. Jag fick min första tjej när jag var drygt 20 år, jag tycker inte du ska stressa. Du har hela livet på dig att hitta den rätta. Dessutom, ju längre man väntar och äldre man är, ju större är chansen också att det blir ett seriöst förhållande som håller längre. Det är riktigt farligt att jämföra sig med sina vänner, alla är olika och endel har svårt för att hitta någon pojk/flickvän, endel hittar väldigt snabbt.

Njut av att umgås med dina vänner, det är många som inte ens har vänner. Det är också större chans att träffa någon, via sina vänners vänner. Ta det lugnt och lev livet utan stress! Dom som är utan vänner har det ännu mer jobbigt och tungt i sina hjärtan. Du anar inte hur många gånger jag varit olyckligt kär, det är betydligt värre än att inte ens känna att man är kär alls.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar