Frågor och svar om kärleksrelationer

12 Jul 2011, 11:00 131
Annat, 0 år
Question


Hej, jag är en tjej på 13 vårar och har några frågor. Nummer ett är att när mitt liv kommer till kärleken, så har jag bara varit kär på riktigt en gång, men intresserad har jag varit många gånger. Men jag gillar äldre killar, alltså jag vill ha en pojkvän som är typ 14,15,16. detta är något jag skäms väldigt mycket över. jag vet inte riktigt varför, men jag tycker att äldre killar är mer intressanta. Men alla dom killarna som jag tycker är snygga eller blir lite intresserade av verkar tycka jag är en liten barnrumpa, det är superjobbigt, innan de ens hunnit lära känna mig. Har du några tips? Jag vet att detta kan vara jättesvårt för dig, men jag kan inte sluta tänka på det och skulle verkligen uppskatta svar :)

Kram på dig<3

Svar

Hej!

Du skriver att du "bara" varit kär en gång. Tänk på att vissa bara hittar kärleken en gång under hela sitt liv. Vad jag menar är att man inte behöver eftersträva att vara kär många gånger utan att vara kär i rätt person. Du behöver inte oroa dig när det gäller att killarna ser på dig som en liten barnrumpa. När den rätta killen dyker upp kommer han att se dig för vem du är och förmodligen inte fokusera på hur gammal du är. Det är ok att gilla killar som är 1,2 eller 3 år äldre, det är absolut inget att skämmas över.

Jag skulle vilja rekommendera dig att inte leta utan låta saker och ting hända av sig självt. Du är 13 år och har väldigt många år kvar att hinna bli kär, både en och två gånger. Fokusera på att har roligt och att trivas med dig själv, då kommer din självsäkerhet att dra till sig nya spännande personer att umgås med.

Lycka till!

//Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar