Frågor och svar om regler och moral

16 Jul 2011, 18:00 366
Annat, 0 år
Question


Hej!
Det är så att jag jag tror jag har fått en stalker efter mig, Han ringer mig hela tiden, messar, har även dykt upp i kommunen där jag bor. Det har pågått i flera år nu. Han säger att han ska ta livet av sig om jag inte blir ihop med honom. Han friar hela tiden, ger mig dåligt samvete, säger att jag inte vet vad kärlek är för något.
Han sa en gång : Om du var här skulle jag tvinga dig att suga av mig. Jag har sagt till honom flera gånger att han inte skall höra av sig någonsin igen. Han hittar på att han har vart med om en bilolycka och säger allt för att få träffa mig. Han har hållt på såhär i snart 5 år. Jag har en pojkvän, det vet han om men han säger att min pojkvän inte kan älska mig som han gör. Han säger saker som att jag är inne i hans hjärta på livstid. Mina vänner tror att han kommer att skada mig om jag bestämmer mig för att träffa honom och prata ut. Jag har inte träffat honom alls. Vi fick kontakt på en hemsida, jag ville bara ha honom som en vän och det har jag sagt flera gånger. Min kille vill anmäla honom för sexuella trakasserier och så vill han slå honom. Vad ska jag göra? Jag är desperat efter att få hjälp.

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Ta kontakt med polisen, det är en sak för dom.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar