Frågor och svar om självförtroende

16 Jul 2011, 19:00 131
Annat, 0 år
Question


Hej. Jag är 15 år men har alltid fått höra att jag ser äldre ut. Jag skäms över det, trots att jag inte kan hålla med. Det har hänt flera händelser der reaktionen jag får när jag säger min älder är ja.. "självförtroendskrossare". Folk mistar mig för att vara 18 år. Det har hänt att busschafören en gång vägrade tro att jag var under 18 och för att slippa blickarna betalde jag extra. Vad kan det bero på, att jag ser äldre ut?
Tacksam för svar då jag själv inte förstår varför?

Svar

Hej,

Ja, detta är en fråga som är svår att svara på. Antagligen ser du lite äldre ut än vad du är. Vad det beror på vet jag inte. Kanske jämnar det ut sig om några år. Vi mognar olika fort utseendemässigt, finns inga rätt eller fel.

Ha det så bra!

//Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar