Frågor och svar om Ätstörningar

28 Jul 2011, 20:00 135
Annat, 0 år
Question


hej!

vet inte hur jag ska börja men jag tror jag har Anorexia.
det började med att jag tyckte jag hade feta lår,så jag började skära ner på maten jag åt.Och ca 1år senare så kan jag inte äta utan att må illa efter.vad kan de beropå? är rädd att jag har börjat på att få sjukdommen och vad gör jag då?

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina du!

Att du har mått så här i över ett år tyder på att du inte alls mår som du ska. Att du har ångest och inte kan äta är som du vet inte alls bra. Jag rekommenderar varmt att du tar hjälp så snart som möjligt. Berätta för dina föräldrar, ta kontakt med skolsköterskan på skolan, husläkare eller ungdomsmottagningen som kan hjälpa dig vidare till Bup eller en ätstörningsenhet. Huvudsaken är att du i detta läge tar någon form av hjälp och inte lever vidare med detta själv som du gör nu. Läs mer på http://www.abkontakt.se

All värme och styrka!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar