Frågor och svar om Ätstörningar

28 Jul 2011, 23:00 159
Annat, 0 år
Question


Hej! Har skrivit till dig förrut, http://ungdomar.se/qa.php?qa_id=7552

Tänker fortfarande på mat hela tiden. Var på konfirmationsläger för nån vecka sen. Det lägret var i två veckor och då sprang jag varje morgon. Och under en dag år jag bara några gurkbitar och te. Så efter några dagar kom jag knappt upp ur sängen för att jag var så yr. Så ledarna pratade med både mig och min mamma och jag fick inte längre springa för ledarna.
Skolsköterskan har ringt hem, och tvingar mig gå dit 24/7.
Mina vänner blir bara mer och mer sura för att jag inte äter och köper light om jag ska dricka nå.
Kuratorn sa rakt ut att jag har ätstörningar.

Men inget av detta vill jag tro på. För det känns som om jag vräker i mig mat. Och jag står hellt still i vikt, (163cm, xx kg). Jag vill väga typ...xx.

Men det är jättejobbigt att måsta tänka på mat hela tiden, jag drömmer tom om mat och bantning.Jag vill kunna köpa en glass med mina vänner. Inte bara sitta inne i mitt rum för att jag inte vill vara någonstans där andra äter. Så jag vill slippa det här, men jag vet inte hur.

Mamma har ju hört från lärare, skolsköterska, konfaledare osv att jag äter lite. Men jag vill ändå inte att det ska bli officiellt eller vad man ska säga. Min familj skulle aldrig förstå, jag har inte den relationen till dem. Alla säger ju typ så, men min familj och min relation till dem är... annorlunda. Vet inte vad jag ska göra eller vars jag ska vända mig... :(

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina du!

Jag förstår att all denna uppståndelse får dig att bli rädd. Det sätt du har att hantera ångest, alltså att springa och mecka med maten blir hotat och då blir man rädd, så klart! Saken är den att det är du som väljer, det är ditt liv. Vill du ha det så här? Om svar nej, försök att prata med dom som är rädda om dig även om det är läskigt och ta den hjälp som dom försöker erbjuda dig. Jag lovar att du aldrig kommer ångra dig den dagen du sitter där med vännerna och äter den där glassen och inte har en tanke på kalorier eller ångest osv. Utan bara tänker "gott!".
Du klarar det här, du behöver bara sträcka dig ut och ta de händer som redan är utstäckta.

På http://www.abkontakt.se kan du läsa om våra mentorer, vore det nåt för dig

All värme och styrka!

Kram

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar