Frågor och svar om våldtäkt

1 Aug 2011, 13:00 424
Tjej, 15 år
Question


Heej, jag har ett problem, jag vet inte hur jag ska hantera en sak. jag har blivit våldtagen när jag var tolv år senare när jag var 14 blev jag tsm med en kille så tvingade mig till sex o slog mig.. Men frågan är jag ska ha rättegång nu o jag vet inte hur jag ska göra mår riktigt dåligt o min nuvarande kille känner till allt o jag vill inte att det förstörs bara för att jag mår dåligt över mitt ex..hur ska jag hantera allt detta?

Svar

Hej,

Jag vill börja med att säga att jag beklagar allt det hemska som har hänt. Ingen ska behöva gå igenom något sådant.

Jag tror verkligen att du behöver träffa någon som kan hjälpa dig att bearbeta allt som du varit med om. Fokusera på dig själv och se till att du mår bra, då kommer allt annat att falla på plats. Prata med dina föräldrar eller någon som du litar på och be om hjälp.
De kan säkert hitta någon som kan hjälpa dig att hantera allt som hänt och som kommer att hända. Det viktiga just nu är du och jag hoppas att din nuvarande pojkvän kan förstå det.

Jag kan tyvärr inte ge dig mer råd än så, då jag tror att du behöver en en samtalspartner. Någon som du kan bolla fram och tillbaka med. Det är svårt att göra det i brev eller mail.

Jag önskar dig lycka till och ta hand om dig själv!

//Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar