Frågor och svar om Ätstörningar

4 Aug 2011, 17:00 124
Annat, 0 år
Question


hej! jag behöver höra vad du tycker jag ska göra med mina problem med maten, jag har en hel normal vikt på 57 kg är 1.67 lång men jag vet om att mina tankar är fel. vaje dag går ut på att inte äta något och att jag ska försöka strunta i att äta så många dagar som möjligt utan att någon märker det. jag gick hos en psykolog innan som jag blev tvingad till men tyckte inte alls om att gå där så jag slutade och gick sen upp några kilo för 5 dagar sen märkte jag att jag hade gått upp 4 kilo sammanlagt och tog tag i det så nu har jag gått ner 4 kilo igen på 5 dagar. mitt mål är 49 kilo och då hoppas jag att jag är jätte smal för det är vad jg vill vara. mina tankar går ut på att komma på lösningar på hur jag ska slippa äta och att tänka igenom hur många kcal jag fått i mig under dagen, hela mitt huvud är en kcal tabell.. jag orkar inte umgås med kompisar och göra sånt andra tycker är kul, har inte alls lust med det. de ända jag gör är att gå i skolan (dansklass) eller Jobba (som dansare) eller träna, har runt 20 pass i veckan ca 25 timmar sammanlagt vilket jag vet är mycket men jag behöver det för att må bra! många säger att jag inte kan jämföra min vikt med andra eftersom jag tränar så mycket och bygger så mycket muskler men det kan ju inte göra så stor skillnad, när jag äter så kräks jag eller går ut och springer eller går en powerwalk för att bli av med lite ångest, för panikångest är bland det värsta jag vet att få. men detta är verkligen det ända som går runt i mitt huvud dag in och dag ut. jag har även börjat skada mig själv och fråga mig inte varför för det vet jag inte! det är inte alls jag egentligen men det röriga är att jag inte vet om jag behöver hjälpen. min kompis som haft anorexia för längesen sa att jag ska skaffa seriös hjälp snabbt men jag vet inte. hur tycker du att jag ska göra? jag vet att mina tankar är fel men jag vet inte hur allvarligt det är. allt jag vill är att kunna äta och njuta utan ångest men jag vill ändå vara jätte jätte smal. det är jätte förvirrande jag vet inte vad jag själv vill längre..

du hjälper många genom det här och du gör ett underbart jobb hoppas du vet det! kram

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina du!

Jag hör att du inte alls mår som du ska. Som svar på din fundering så har det gått långt och är allvarligt. Du har som du beskriver inte bara tankarna (vilket är allvarligt i sig) du har dessutom handlingar för att undvika en viktuppgång och självskadebeteende. Du behöver absolut söka hjälp för detta så snart som möjligt. Det är så mycket mer som grundar sig i det här än att bara gå ner i vikt och du behöver få gå i terapi. En BRA terapi med en person som du känner att du klickar med och som kan hjälpa dig. Det är extra viktigt att du tar tag i det här om du vill fortsätta dansa för till slut så kommer det inte gå om det fortsätter så här. Tyvärr är dans "branschen" väldigt utsatt just för ätstörningar eftersom man tränar så mycket och mår man då samtidigt dåligt inuti så slår det lätt över i en ätstörning. Ju förr du söker hjälp desto fortare kommer du bli frisk igen så gör det! På http://www.abkontakt.se kan du läsa om alla ätstörningsenheter som finns i landet. Jag vet att det är superjobbigt och ett stort steg att söka hjälp men tro mig när jag säger att det är värt det. Det är inte meningen att du ska må som du gör nu.

All värme och styrka på vägen!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar