Frågor och svar om Ätstörningar

4 Aug 2011, 17:00 118
Tjej, 19 år
Question


Hej! Mina tankar kring mat och vikt har blivit otroligt jobbiga nu på sistone och jag antar att jag har en ätstörning. Jag väger mig ofta, ser bara en massa fel i spegeln och tänker på mat alla timmar på dygnet, vad jag får äta, hur mycket och när, ibland går det överstyr men då ser jag alltid till att det kommer upp igen. Dessutom tränar jag ganska mycket men bara utav anledningen till att förlora kalorier och inte för att bygga muskler som jag gjorde innan.. Jag vet inte vad man kan kalla att jag har men det borde väl inte vara normalt eller? Känner mig bara oerhört dålig på allt just nu, vet inte vad jag ska göra.

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej tjejen!

Hör att du har en väldig självinsikt vilket är strålande och du har helt rätt, det är Inte så här det ska kännas. Du vet att det inte är så här det ska vara och gör helt rätt i att söka hjälp. Kika på http://www.abkontakt.se under "sök vård" och ta kontakt med en ätstörningsenhet nära dig.

All värme och styrka på vägen!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar