Frågor och svar om allmänt om könssjukdomar

7 Mar 2001, 00:00 246
Kille, 0 år
Question


Jag har en prick på snoppen åvanför hårväxten och det gör inge ont och jag har inge besvär eller nått sådant med det. Jag vet inte om det e varigt men om det blir det vad ska jag göra då? Jag har haft oskyddat samlag med min flickvän men endast en gång, pricken börjar att bli mindre och är inge röd längre.

Svar

Det kan vara hårrötter/hårcellskörtlar men från den beskrivningen du anger kan denna prick antingen vara en ofarlig "finne" som man kan få överallt på kroppen där hår växer, eller kan det vara sk könsvårta. Om den håller på att ge med sig/ försvinna kan du bara ta det lugnt. Om du har haft ett samlag utan skydd och misstänker att det kan vara en smitta då är en läkarkontroll viktig. För att vara säker kan du höra av dig till din ungdomsmottagning/ vårdcentral och få en bedömning.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar