Frågor och svar om kompisrelationer

4 Aug 2011, 20:00 106
Annat, 0 år
Question


Hej, jag är en tjej på 14 år och jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Förut hade jag jätte många kompisar och jag va vän med alla.
Men jag har så lätt att bråka med dom. Det spelar ingen roll om dom gör något litet som att glömma ringa. Jag försöker att ändra mig, men en utav mina kompisar säger hela tiden till mig att jag bara ser fel i andra hela tiden, och att jag bara är ute efter att bråka med folk. Även om jag försöker ändra mig hela tiden så känns det som att jag är samma person, som om alla andra vet det bättre och måste berätta det för mig för att jag inte förstår själv. Men jag förstår ju inte alls. Visst att jag har varit så en del förr men.. Det är en tjej med mina kompisar och även om jag inte träffat henne på ett tag tror hon att jag fortfarande är som jag var förr. Och det har hon väl försökt intala mina vänner också eftersom dom hör av sig allt mindre till mig. Detta påverkar mitt självförtroende och jag mår väldigt dåligt över det, vet inte vart jag ska ta vägen. Och eftersom det inte kan va fel på alla dom så måste det ju vara jag. Men jag vet ju inte hur jag ska göra för att kunna ändra på mig?

Svar

Hej tjejen,

Jag hoppas att jag uppfattar din fråga rätt och att jag svarar på rätt sak.

Det är alltid viktigt att respektera sina vänner. Har man inte respekten för dem är det lätt att man förlorar dem som nära vänner och det kan resultera i att de blir känsliga för skitsnack om dig. Du skriver att det är en tjej som pratar illa om dig och det verkar som att dina vänner lyssnar på henne och distanserar sig från dig. Det är förmodligen resultatet efter att du kanske inte har betett dig på ett så bra sätt mot dem.

Du skriver att du inte är så nu längre och att du har ändrat dig. Detta är väldigt bra, men det kommer förmodligen ta ett litet tag innan dina vänner vågar lita på dig fullt ut.
Fortsätt på samma väg som du är inne på. Var en bra och omtänksam vän som inte bråkar med dem. De kommer att sakna dig och att inse att du inte är som förr.

Lycka till!

//Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar