Frågor och svar om finnar

6 Mar 2001, 00:00 441
Annat, 0 år
Question


Jag har små sår/finnar runt underlivet och mellan skinkorna, och jag vill hemskt gärna veta vad de är då de äcklar mig fruktansvärt och hindrar mig från sex. Några av dom gör ont lite grann om man trycker på dom. ca:15 st. Min kille har inte varit med någon på flera år så jag tror inte att det är en könssjukdom. Behövs behandling? Vad ska jag ta mig till?

Svar

Det finns vissa kvinnor med uttalad behåring kring könsorganen och som gör att de rakar sig. Rakningen kan ibland leda till att man får finnar med irritation och ibland infektion. Det kan ibland ge smärta och hindrar från att ha sex. Om man undviker friktion eller rakning kan man bli av med besvären. Ibland kan det vara infekterat vilket i sin tur behöver behandling med penicillin/antibiotika då måste det ske genom en läkarundersökning. Finns det minsta misstanke om könssjukdom tycker jag du skall kontakta läkare för en bedömning,undersökning och provtagning.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar