Frågor och svar om onani

8 Mar 2001, 00:00 235
Annat, 0 år
Question


Är jag bög om jag tittar på penisar på nätet när jag onanerrar?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det behöver inte automatiskt vara så eftersom homosexualitet kan vara så oerhört mycket mer än att som kille onanera till penisbilder. Och då menar jag t ex att vilja vara nära en annan kille och kramas. Under våra liv växer och påverkas vår sexualitet i takt med att vi får erfarenheter av att både ha sex och inte ha sex (t ex gå och längta). Vidare påverkas vi också av film (nu tänkte jag inte först och främst på porrfilm utan andra filmer där kärlek och sex ingår som en "krydda"), böcker och snack med andra om deras erfarenheter och attityder.

Att som kille onanera till penisar skulle likväl kunna vara en utvecklingsfas i en homosexuell personlighetsutveckling, som i en heterosexuell eller bisexuell personlighetsutveckling. Du får helt enkelt ge dig till tåls lite grand. Svaret kommer till dig om du vågar känna och tänka efter så fritt som det bara är möjligt. I vissa fall har jag varit med om att personer helt enkelt blivit tvungna att testa sig fram till slut. Men söker du svaret aktivt, kommer du att finna det. Det är bara fråga om hur lång tid det kommer att ta.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar