Frågor och svar om Ätstörningar

15 Aug 2011, 17:00 231
Tjej, 13 år
Question


hej, jag blir mobbad osv osv.. av min vikt är 13 och väger 54 ville bara höra om det är normalt. och ibland känns det bara som jag vill stoppa in fingrarna och kräka upp allt jag ätit.

Svar

Hej fina du!

Jag vet inte hur lång du är så det är lite svårt att räkna ut vad du bör väga. Jag tror att det vore jättebra för dig att ta hjälp så snart som möjligt. Du beskriver att du är utsatt för mobbining vilket givetvis är fel och sänker din självkänsla och sätter igång sådana här tankar på att kräkas upp maten osv. Lösningen sitter inte i det. Det enda som kommer hända är att du mår ännu sämre än nu och riskerar att fastna i en ätstörning som tar flera år att ta dig ur. Kontakta skolkuratorn eller en kurator på ungdomsmottagningen så att du kan få hjälp med din situation i skolan och kroppen. Jag råder dig även att berätta för dina närstående om dina känslor så att du kan få stöd ifrån dom.

All värme och styrka!

Stor varm kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar