Frågor och svar om Ätstörningar

15 Aug 2011, 17:00 152
Annat, 0 år
Question


Har nu under 2 års tid hetsätit, och varje dag har jag sagt till mig själv "det här är sista dagen som jag får hetsäta, imorgon börjar mitt nyttiga och hälsosamma liv". Men varje gång jag försökt ta tag i mitt ätande så har det spruckit efter bara några veckor.

Jag började hetsäta när jag var 14 år och vägde xx kg, sedan har det bara gått utför..nu står vågen på xx kg.
Egentligen har vikten ingen betydelse. Det enda som jag vill är att komma ur denna matkoma, jag vill bli frisk. Jag har förlorat så mycket under dessa år. Eftersom jag blivit deprimerad och kännt mig tjock så har jag inte velat träffat folk, vilket har resulterat i att jag förlorat vänner. Mitt självförtroende har också fått sig en rejäl käftsmäll. Allt har bara blivit en enda ond cirkel.

Snälla hjälp mig! Vad ska jag göra? någon som känner/kännt samma?

Tack på förhand!

Svar

Hej fina kämpen!

Jag hör att du har kommit till insikt med att du inte längre kan ha det så här. Alla som har en ätstörning och hetsäter gör precis samma sak, för att upptäcka att det blir precis samma sak som dagen innan. Du är inte ensam om det.
Jag råder dig varmt att söka professionell hjälp. Kika på http://www.abkontakt.se under "sök vård". Läs också om mentorerna, om det vore något för dig att prata med en person som haft det likadant men som idag är frisk?
Jag vet att det är svårt att tro när man är i det men det går att bli helt frisk igen. Det handlar om att inte ge upp utan trots bakslag kämpa vidare. Lovar dig att det finns en lyckligare värld utanför ätstörningen. Den är du så värd att få uppleva!

All värme och styrka på vägen!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar