Frågor och svar om bråk

15 Aug 2011, 17:00 155
Tjej, 15 år
Question


Varför får man alldrig de man vill ? Om jag vill träffa en person som jag nte får träffa eller snacka med av mina föräldrar så va kan jag göra ?

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Det är inte lätt att vara tonåring, ännu mindre lätt att vara förälder. Vart ska man sätta gränserna och hur långt ska man godkänna saker? Det är ju tyvärr inte så mycket man kan göra som ungdom. Det enda man kan göra är att sätta sig ner med sina föräldrar och förklara för och nackdelar med att träffa personen, förklara för dom hur mycket personen betyder och varför du vill träffa den. Om det är en person du ska träffa första gången bör ni komma överens om en allmänplats där mycket folk finns, tex på stan. Här gäller det att gå halva vägen var, så att båda blir nöjda. Dina föräldrar är bara rädda om dig så det inte händer dig något, det är svårt att veta vart gränserna går.

Men en sak vet jag, din tid kommer komma då ni kommer överens och du får lite mer frihet.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar