Frågor och svar om kompisrelationer

18 Aug 2011, 09:00 129
Kille, 13 år
Question


hej det finns en kille i min skola som inte vill låta mig vara ifred och bara sluta prata med mig och inte ens titta på mig fast han vägrar så jag ska försöka att byta skola men hur får jag han att sluta hålla på ? finns ingen annan jag kan vända mig till så jag ber dig hemskt mycket om hjälp.

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Gör han någon annat dumt, typ kränker och hånar dig? Jag får en tanke om att han inte har så många vänner och vill hitta någon kontakt. Då ska man ju faktiskt finnas där för honom om det nu är så. Antingen kan du ju prata direkt med honom och berätta att du inte vill det, eller prata med lärarna. Att du ska behöva byta skola tycker jag absolut inte du ska göra. Det är ju inte ditt fel! Jag tycker du ska berätta om situationen för dina föräldrar, så de kan ge dej stöd. Det är vuxnas ansvar att se till att eleverna trivs på skolan..

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar