Frågor och svar om kompisrelationer

18 Aug 2011, 09:00 94
Annat, 0 år
Question


Hej
jag har en bästavän, eller ah nu kan man väl inte direkt säga det, för vi är inte alls lika tajta längre, vi går i samma klass och så. Vi var sjukt tajta innan och har varit väldigt bra kompisar i några år, och nu så typ är hon mycket med en annan, dom är typ "bästisar" nu, det låter töntigt men så är det iaf. jag är så rädd att det bara ska vara dom två nu i åttan.. Seriöst, hon betyder så mycket för mig, men man märker verkligen att vi inte är lika tajta längre.. jag är så ledsen för det. hon kommer garanterat sitta jämte den där tjejen i skolan hela tiden nu och så, innan var det alltid jag och hon.. det var VI , det var bara så. men inte längre, jag vet inte vad jag ska göra.. jag har pratat med henne om det här... :/

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Jag förstår inte riktigt vänskapen hos tjejer. VARFÖR kan man inte umgås flera än två? Måste man gruppera sig två och två, kan man inte vara 4? Vad blir problemet om det skulle vara 4 som hittar på någon en dag.. Det är ju bland annat såhär mobbning uppkommer, då man fryser ut en person för att man redan är två. Det är inte okej!

Sen ska vi komma ihåg att när man är tonåring växer man olika snabbt och man mognar i olika perioder. Det kan faktiskt vara så att ni vuxit ifrån varandra och börjar bli för mycket olika för att kunna umgås. Så är det, vi alla har barndomsvänner som man inte alls har någon gemensamt med nu längre och därför inte har någon kontakt. Vi är människor som utvecklas och är olika.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar