Frågor och svar om göra slut

22 Aug 2011, 14:00 192
Annat, 0 år
Question


Jag har några frågor!

1. Jag vill pirca mig men får inte för mamma och pappa! Hur ska jag göra?ska jag tjata på dom mer?

2.hur kan man man göra om förhuden är för trång, utom att gå till ungdomscentrelen^ för jag vågar inte, hur gör man?

3, min tjej och jag har varit ihop i 1 år nu. Men hon bor långt ifrån mig vad ska man göra?

Ha de bra! Och svara på frågorna snarast!

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Vad kul att du vill pierca dig. :) Tyvärr brukar inte tjat hjälpa så värst mycket när det gäller piercing och föräldrar. Försök att prata med dem och få reda på varför de inte vill. Är de rädda för skador och infektioner eller tycker de att det är fult? Ta reda på mycket information och visa dina föräldrar. Bra info finns bl.a. på http://www.calmbodymod.com, barbarella.se och tribe.se. Det är viktigt att göra en piercing på en seriös studio som sköter hygienen. Det är värre om de helt enkelt tycker att det är fult, smak går inte att göra så mycket åt. Däremot kan du försöka med att de borde tycka att det är bra att du vågar göra det du tycker är fint utan att bry dig om vad andra tycker.

På din andra fråga så är svaret dessvärre att du måste gå till ungdomsmottagningen för att få hjälp.Du kan också kontakta din vårdcentral om det känns bättre. Det kan kännas läskigt, men försök att tänka på att personalen där pratar med ungdomar om olika problem varje dag, de är väldigt vana vid det.

Det kan vara svårt att bo långt ifrån varandra, men idag finns iallafall telefon och internet :) Det viktiga är att ni pratar med varandra och kommer fram till om ni vill fortsätta vara tillsammans trots avståndet, eller om det känns för jobbigt. Det beror ju också på hur långt avståndet är.

Ta hand om dig!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar