Frågor och svar om onani

22 Aug 2011, 15:00 449
Tjej, 13 år
Question


Hej, jag är en tjej på 13 år och jag har ett eget litet "problem", om man nu kan kalla det för det. Det är så att jag började onanera när jag var ungefär 11 år, och jag har haft olika perioder, ibland onanerar jag flera ggr om dagen, ibland bara en gång varannan vecka, men jag har aldrig vågat stoppa upp något, eftersom jag vet att det kan göra ont första gången man har sex, men gör det ont även om man bara stoppar upp ett finger? Det här är verkligen något jag stör mig på, för jag vill experimentera mer med mig själv, men vågar inte. Är det så att det gör ont även med något litet? Kram på dig.

Svar
Helena Meyer
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,

det är inte farligt att stoppa in ett finger. Så länge det inte gör ont eller känns obehagligt så är det ok. Tänk på att inte stoppa in saker för långt eller använda något med vassa kanter.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar