Frågor och svar om obesvarad kärlek

26 Aug 2011, 11:00 152
Annat, 0 år
Question


Hejsan! Jag är en 18årig kille som kom i kontakt med en jämnårig kille via nätet (jag är bisexuell) och vi snackade varje dag i telefon och smsade varje dag tills han vågade träffa mig. (eftersom det hela med killar var nytt för honom så var jag den första killen han snackade med) Vi träffades oftare och oftare och jag märkte att det höll på utvecklas någon slags kemi mellan oss.. Vi kysstes och myste ganska ofta och det tror jag var en stor anledning till mina känslor för honom..
Sedan så reste han iväg och var borta i en hel månad och det enda jag kunde tänka på var honom.. När han kommer tillbaka är han iskall mot mig och inte lik sig själv, och när jag frågar honom varför han är så konstig säger han att han inte är intresserad av och hålla på med killar och att vi fortfarande kan vara vänner..
Jag har mått SKIT rent ut sagt sedan han sa det och det har gått ca 3 veckor sedan dess.. Jag har försökt och glömma honom men det går inte.. kanske för att vi har träffats som vänner 3 gånger..

Så min fråga/frågor är nu: Kan man bara gå ifrån att vara nästan kär i någon och vara "beroende" av personen och sedan efter en resa bara inte vilja hålla på och bli "avtänd"??
Och tror du att han kan komma tillbaka igen snart och känna så som förut?
Tack för svar!! Vet inte vem jag ska vända mig till annars..

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Vilken tråkig situation du har hamnat i! Det är förstås omöjligt för mig att veta säkert vad som har hänt, men jag kan tänka mig några alternativ. Kanske har han blivit rädd för att bli kär i dig? Rädd för att vara homo- eller bisexuell? Eller så har han kanske träffat någon annan. Alla alternativen är tråkiga men inget av dem är ditt fel.

Har ni pratat om det här? Han kanske tycker att det är jättejobbigt, men du har faktiskt rätt att få veta varför han blivit "iskall" men ändå vill vara vän med dig. Det är det enda du kan göra. Kanske ska ni inte fortsätta att vara vänner om det innebär att du har svårt att släppa honom? Du är värd att träffa någon som vill vara med dig.

Ta hand om dig!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar