Frågor och svar om underlivet

11 Mar 2001, 00:00 434
Annat, 0 år
Question


Jag har nån brun beläggning vid pubishåret. Jag är rädd att det är flatlöss. Kan man få det utan att haft sex eller så?Jag är oskuld och har aldrig varit nära nån annan med den delen av kroppen. Det kliar inte heller. Jag menar flatlöss ska ju göra det. Jag börjar bli lite orolig och jag vill gärna vilja veta vad det kan va för nåt och hur man kan bli av med det. Jag vill helst inte gå till nån barnmorska eller berätta det för mina föräldrar. Hoppas på svar här.

Svar

Du behöver gå till din ungdomsmottagning för att bli undersökt, men du behöver inte berätta för dina föräldrar att du går till ungdomsmottagningen och de har i sin tur tystnadsplikt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar