Frågor och svar om Ångest

26 Aug 2011, 12:00 141
Tjej, 14 år
Question


Jag har ångest inför varje skoldag och mår jätte dåligt över skolan. Jag är otrygg i min klass och skulle göra allt för att inte gå till skolan på morgonen. Det är jätte jobbigt vad ska jag göra?

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Vet dina föräldrar om problemet, eller vågar du inte berätta det? Det är viktigt att de får veta din oro och tankar, annars är det väldigt svårt att få hjälp. De ska kunna vara ett bra stöd för dig och även prata med lärarna så de är uppmärksamma på dig och din hälsa. Vad menar du med otrygg? Är någon elak mot dig där eller har du bara svårt att komma in i gemenskapen? Eller är det själva skolarbetet? Jag måste ju förstås veta mer om dina tankar och problem för att kunna tipsa om hur du ska göra. Men första steget är ju att ta stöd ifrån någon vuxen, lärare, föräldrarna eller liknade. Varje elev har rätt att vara trygga i skolan enligt lag och följer inte skolan det kan det få stora följder för din skola. Du kanske ska boka in ett samtal hos kuratorn och prata av dig. Om du håller alla dina tankar och känslor inom dig kommer det bli kaos inombords tillslut och det kommer bli ännu svårare att ta sig ur problemen.

På min blogg kan du få mycket info/tips och även stöd! http://antimobbning.wordpress.com

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar