Frågor och svar om p-piller

11 Mar 2001, 00:00 116
Annat, 0 år
Question


Jag har haft oskyddad sex ett antal gånger. Kan man testa om man är gravid hemma? måste en läkare eller dylikt skriva ut p-piller? Om man måste göra abort måste föräldrarna få reda på det då?

Svar

Du kan själv köpa ett graviditetstest på ett apotek eller en välsorterad affär, men på den testen får du däremot inget svar på om du blivit smittad av någon könssjukdom. P-piller skrivs ut av barnmorska eller läkare på grund av att det är ett receptbelagt läkemedel.

Dina föräldrar behöver inte få reda på om du gör en abort, men oftast så mår man själv bättre av att ha en bra dialog med sina föräldrar. De kanske stöttar dig mer än du tror.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar