Frågor och svar om underlivet

11 Mar 2001, 00:00 351
Tjej, 0 år
Question


Jag har på senare tid fått väldigt mycket flytningar, som även luktar lite illa. Jag undrar om det är en infektion och om det finns nått att göra åt det? Har provat ett läkemedel som heter lactyl (tror jag) mot surt ph värde, men det hjälpte inte. Vet du nån bra tvål för underlivet? Använder ACO tvål på apoteket för känslig hud, är den ok? Tack på förhand!

Svar

Det kan vara möjligt att du har en infektion i slidan, sök till din ungdomsmottagning för en undersökning. Man kan få göra en mikroskopisk undersökning av din flytning för att se om du har bakterier i slidan. Om det visar sig att du har det får du medicin. När det gäller tvålar av olika slag så bör man vara försiktig med detta överlag. Du kanske inte behöver använda tvål dagligen och särskilt inte när du har besvär från underlivet. Man tvättar bort det naturliga skyddet som finns i underlivet. Sedan vilken tvål du använder har nog inte så stor betydelse.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar