Frågor och svar om p-piller

11 Mar 2001, 00:00 361
Tjej, 0 år
Question


Jag äter p-piller som heter Trionetta 28. Jag får väldigt ont vid ägglossning och när jag har mens. Har jag fel p-piller? När jag sa detta till min barnmorska sa hon inget om att det var fel p-piller. Jag tänker sluta äta dem. Jag har inte heller gjort gynekologundersökning. Borde jag göra det? Gör det ont?

Svar

Har du haft besvär med ont vid ägglossning och mens tidigare, innan du började med p-piller?
När du äter p-piller så har du ingen ägglossning. Du kanske bör göra en undersökning hos ungdomsmottagningen för att att utesluta sjukdom. En gynekologisk undersökning gör inte ont, men däremot kan man uppleva det lite obehagligt att ligga i en sådan ställning som kan kännas utlämnande. Men ibland behöver man göra undersökningen i alla fall och SÅ obehaglig är den inte. Om allt är bra vid undersökningen så kan man prova och byta till en annan p-piller sort som troligen kommer att hjälpa dig. Vänd dig till din barnmorska igen så får du hjälp.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar