Frågor och svar om p-piller

11 Mar 2001, 00:00 183
Annat, 0 år
Question


Jag vet att man kan "hoppa över" en menstruation en månad, men kan man istället bara förskjuta den typ 2 dagar också för ett engångstillfälle? Skall på skidsemester. Hur gör man då?

Svar

Du kan förskjuta mensen i 2, 3, 4 dagar och så vidare. Men vilken tablett du ska ta för detta beror på om du äter p-piller och vilken sort det i så fall är. Ring till din ungdomsmottagnings barnmorska och fråga hur du ska göra.

Det finns även en annan hormontablett du kan använda. Då börjar du ta dessa cirka 3-4 dagar innan förväntad mens och fortsätter äta dem i så många antal dagar som du vill förskjuta mensen. Tabletterna är recepbelagda och du kan få dem utskrivna av exempelvis ungdomsmottagningens läkare.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar