Frågor och svar om självförtroende

7 Oct 2011, 13:00 107
Annat, 0 år
Question


hej!

det är så att jag nästan hela tiden känner ångest. jag är en tjej som har en sund kropp och enlig mig och andra så ser jag ändå bra ut. alltså om jag kan med nån på nånchatt sida och så visar jag en bild på mig, så kanske den säger inte så snygg eller så och klickar han vidare. jag blir krossad. några år sen var jag otroligt blyg, men har byggt up mig, dag för dag, nu kan jag prata med den som sitter brevid på bussen eller hälsa på folk på en fest eller prata mer i klasssen. men jag är så känslig, få ord kan få mig att tänka på de hela dagen, eller om jag ser typ en kille jag gillar skriver på en annan tjejs logg(facebook).

så, vad ska jag göra för att inte bry mig så mycket om små saker? vhur gör jag mig starkare som person? jag vill så gärna att folk ska kolla på mig och säg" wow hon är så stark i sig själv, jag önska jag var som hon" " gud vad självsäker hon är" sånt!

juste en sak till, när jag pratar med folk så kanske de säger och jag vet inte vad jag ska säga, alltså ingen "smartass" kommentar som kan sätta ditt den. istället små skrattar jag lite. folk kan då ta mig som osocial och tråkig...

tack på förhand!

Svar

Hej,

Självsäkerhet handlar precis som det låter om sig själv. Därför måste resan börja inifrån och ut. Vad händer i dig när du känner dig osäker? Kan det vara så att den blyga tjejen fortfarande finns kvar och tittar fram när du upplever att vissa situationer är utmanande?

Det absolut viktigaste är att inte bygga upp sin självkänsla på saker runtomkring. Med andra ord bör din självkänsla inte baseras på andras åsikter om dig, utan om dina åsikter om dig själv. För att bygga en stabil självkänsla måste du börja se dig själv som den person du faktiskt vill vara och inte den person du inte vill vara.

Jag svara de ett inlägg tidigare om hur man kan ändra sitt sätt att se på sig själv genom vissa övningar. Jag hoppas att du orkar läsa igenom det inlägget, för jag tror verkligen att det kan ge dig några tips som du kan använda dig utav.

Om du känner att det inte ger det du behöver, skriv tillbaka så pratar vi vidare!

Lycka till

//Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar