Frågor och svar om självförtroende

7 Oct 2011, 15:00 109
Tjej, 16 år
Question


Jag har en dålig självkänska, jag har inga kompisar i klassen. det känns som att alla snackar skit om mig, och vill inte att jag ska ens vara i närheten av dem. Det är väldigt jobbigt att gå ensam på rasterna. Mina föräldrar förstår inte sådant så jag behöver inte ens fråga om jag får byta skola svaret kommer vara typ så här : Du ska plugga ordentligt nu och inte bry dig. Det känns väldigt jobbigt eftersom jag vet att då vi får välja ensamma om vilka vi vill jobba med kommer jag vara den enda som får stå själv som en idiot. Vad kan jag göra för att förbättra min situation*?

Svar

Hej tjejen!

Jag tycker att det är stor skillnad på att ha en dålig självkänsla och att bli mobbad. En dålig självkänsla resulterar inte i att man blir utesluten ur den sociala kretsen och att man måste vara ensam. Det är inte acceptabelt under några som helst omständigheter.

Har du någon som du kan samtala med som du litar på? Det är hemskt tråkigt att du känner att du inte får den respons som du behöver från dina föräldrar. Tror du att dina lärare ser att du inte får komma in i gänget och i så fall vad gör det åt det?

Hör gärna av dig igen om du vill prata vidare!

//Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar