Frågor och svar om mobbning

7 Oct 2011, 15:00 96
Tjej, 15 år
Question


Hej varge dag mår jag dåligt innan jag går till skolan jag tänker vad kommer dom att säga och om mitt hår. jag blev mobbad för mit lockiga hår och jag vet inte hur jag ska göra för att må bättre och inte tänka på det så mycket.

Svar

Hej tjejen!

Var du mobbad för håret tidigare eller är det något som fortfarande pågår?

När man blir mobbad dagligen måste man komma ur den situationen, det är det absolut viktigaste. Det hjälper inte att söka efter lösningen inom dig när det är så att det är människor runt dig som orsakar det jobbiga.

Om du tänker dig att du slipper höra de taskiga kommentarerna och slipper att handskas med folk som trycker ner, tror du att du fortfarande skulle må dåligt?
Om du känner att det inte beror på dig och tex din egen självkänsla utan på själva omständigheterna, då måste du få hjälp att hantera det.

Finns det någon vuxen i din närhet som du känner förtroende för och som kan hjälpa dig ur denna situation?

Hör gärna av dig och berätta mer!

Kram
Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar