Frågor och svar om sex

19 Oct 2011, 13:00 222
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag är porr missbrukare, hur kan jag sluta att titta på sånt och runka till medan jag är singel?
jag tappar lusten att ha flickvän efter att jag tittar på porr och runkar ofta!
Finns det medecin som dämpar sex lusten?

Svar
Ersta Uffe
Sociolog och Psykoterapeut

Det låter besvärligt eftersom du verkar göra kopplingen att porrtittandet sätter käppar i hjulet för "verkliga" sexuella möten med en annan person.

Det finns lite studier som gjorts om detta med internet addiction och sexmissbruk. Det finns tom lite självtest man kan göra online anonymt. De där webformulären har fått lite kritik från olika håll men de kan ju ändå ge en ett hum om vart man befinner sig. Men beroende kan man ju säga att det börjat bli när man vill och inte kan avstå, när mkt tid går åt till problemet dvs planera, tänka på och vara upptagen av porren i ditt fall.

Men om du känner att du kan styra över det kan ju ett bra tips vara att köra ett par dagars 0 gräns för dig själv och se hur det går och eller om det går.

Annars finns det hjälp att få. Bara att googla runt lite.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar