Frågor och svar om självförtroende

20 Oct 2011, 20:00 112
Tjej, 15 år
Question


Åh. Jag mår så dåligt. Jag hatar mitt utseénde, för jag har fått så många finnar nu. Hur gör jag för att tycka om mig själv igen?

Svar

Hej tjejen!

Din kropp är mitt uppe i en massa förändringar just nu. Det är en massa hormoner som strömmar runt och din kropp ska utvecklas, oftast är det därför man får tex finnar.
För de flesta går det över efter ett tag, men ibland behöver man behandla dem med ngt slags medel. Du kanske kan be någon att hjälpa dig med att se över om du kan få ngn extra hjälp med att behandla dem.

När det gäller att ha en bra självkänsla, oavsett vad som händer externt eller internt, är väldigt viktigt. När du skriver att du vill tycka om dig själv igen, beror avsaknaden av det endast på dina finnar eller finns det ngt annat som bekymrar dig? Hade du en bra självkänsla innan? Finns det ngn i din närhet som gör så att du mår dåligt eller beror det helt på dig själv?

Sorry, för alla frågor, men om du har tid att svara kan jag kanske hjälpa dig lite bättre och svara på ett mer utförligt sätt.

Ha det så bra!
Stor kram!

//Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar