Frågor och svar om dyrt

16 Mar 2001, 00:00 484
Tjej, 0 år
Question


Vad kostar färgade linser? Är det dyrare om man ska ha styrka på dem också?

Svar

Priset på färgade kontaktlinser varierar ganska kraftigt beroende på vilken sorts lins du vill ha. I regel är det ingen större prisskillnad med eller utan styrka. Vissa linser finns inte utan styrka och andra finns inte med, så det är inte helt enkelt att svara på. Sedan varierar priset även beroende på hur länge linsen kan användas. Ett par linser som bara kan användas i en (1) månad är naturligtvis mycket billigare än ett par linser som tål att användas upp till sex (6) månader.

Det blir därför lite svårt att svara vad det skulle kosta dig, men för att ge dig ett ungefärligt pris så räkna med att ett (1) par av det billigaste färgade linserna kostar ca 200-400 kr och de mest exklusiva ca 3500-5000 kr för ett par.

Glöm inte bort att för att köpa linserna måste du alltid göra en syn- och ögonundersökning först så att du säkert kan ha kontaklinser samt kolla om just dina favoritlinser passar just dig.

Lycka till.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar