Frågor och svar om tankar kring homo-bisexualitet

14 Mar 2001, 00:00 652
Tjej, 0 år
Question


Jag har aldrig haft sex och jag är inte lesbisk men jag vill ha tjejsex. Alltså jag vill att en tjej ska slicka mig. Jag blir jätteupphetsad när jag tänker på det och jag vet faktiskt inte vart jag ska vända mig. Jag är ganska ung så det är ett stor problem jag vet inte vad jag ska göra.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Att få tillfälle att ha sex med någon vare sig det är med det egna könet eller inte, handlar om att etablera en relation. Det är i princip ingen större skillnad på att etablera en kompisrelation jämfört med att etablera en sexuell relation, åtminstone inte i början. Påbörjandet av en relation innebär alltid att man ger lite av sig själv och får lite tillbaka.

Nu tycker du kanske att det låter konstigt… För nog är det väl en annan sak att börja snacka med någon man är tänd på? Men nu tänker jag på vad som faktiskt sägs i början mellan två personer vare sig det är kompisskap eller partnerskap man är ute efter. Inte börjar man väl med att fråga om den andra personen vill kela lite grand? Nog för att det finns sådana personer, men dom tillhör inte den stora majoriteten människor. Nej.., i båda fallen handlar det oftast om att man i början ”småsnackar” om lite vad som helst bara för att hålla igång snacket. Och under det här första småsnacket om nästan vad som helst, bildar man sig en uppfattning om den andra personen. Man liksom kollar upp varandra.

Funkar det att snacka utan att det blir pinsamt tyst alltför mycket? Verkar personen vettig? Finns det några gemensamma intressen osv. Det här är något som alltid sker när två människor möts vare sig det är medvetet eller omedvetet. Ju äldre vi blir, ju mer erfarenhet får vi av det och samtidigt brukar medvetenheten också öka. Och ju mer medvetna vi blir om det här ”spelet” desto säkrare och mindre nervösa blir dom flesta av oss. Man skulle kunna kalla det en typ av mognad. För vad som oftast skiljer mellan den första kontakten i kompisskap och sexuellt partnerskap, är just den här nervositeten som uppstår när man vill ha sex med den andra personen.

Jag säger inte att det försvinner helt ju mer erfarenhet man får, men det brukar bli lättare med åren. Och i ditt fall finns det helt enkelt inte något annat att göra än att sätta igång och träna dig på att ta kontakt. Allteftersom du får mer erfarenhet blir det sedan lättare att pejla vilka tjejer som det kanske skulle vara värt att föra tjejsex på tal med. Det finns hur många olika ”raggningsmetoder” som helst, men den största skillnaden är ändå den erfarenhet och typ av säkerhet man bygger upp med tiden. Och faktiskt så bidrar både framgång och nederlag till att man blir tryggare i att söka kontakt, BARA man inte ger upp utan fortsätter…

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar