Frågor och svar om Ätstörningar

27 Oct 2011, 21:00 99
Tjej, 21 år
Question


Hej! Jag undrar om jag håller på får någon sorts ätstörning? Jag känner mig illamående ibland när jag äter, äter inte alls lika mycket längre, blir spyfärdig ibland och ibland går jag faktiskt och spyr efter jag ätit och jag har otroliga komplex för min kropp.. Vad håller jag på får för ätstörning och vad kan jag göra? Det här har hållit på lite mindre än en månad.. Tacksam för svar!

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Du ska absolut ta hjälp för detta på en gång innan det går längre. Jag rekommenderar varmt att du börjar i terapi. En terapeut kan du hitta hos tex ungdomsmottagningen.
Det är superviktigt att du bygger upp din självkänsla och en mycket mer positiv självbild om dig och din kropp innan det här går ännu längre och du riskerar att bli sjuk över lång tid.
Ta den hjälp du har rätt till. Det ska man inte vänta längre med.

Var väldigt rädd om dig!

All värme och styrka på vägen! Kram Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar