Frågor och svar om kompisrelationer

28 Oct 2011, 14:00 312
Tjej, 15 år
Question


Hej. Jag har en kompis som fryser ut mig eller ignorerar mig ibland. Vi är tre som är med varann, men hon strutar i mig ibland och är med min andra vän. Men oftast är hon snäll och roligt att vara med, när hon vill. Jag vet inte vad jag ska göra. Det är inte kul när hon gör så. När hon gör så brukar jag strunta i henne också. Har du nåt förslag vad man kan göra?

Svar

Hejsan!
Det är ingen lätt situation du befinner dig i. Jag har själv varit i samma situation. Det finns inget rätt eller fel men det jag märkt är att det kanske bara blir en ond cirkel att själv också strunta i personen ifråga. Du får fundera över om du kan acceptera att ha det så som ni har eller om det måste ske en förändring. Om du väljer det senare alternativet skulle jag i din sits fråga henne om hon har något emot dig och varför i sådana fall har det. Det kan vara svårt att förändra en relation och ibland händer det att det slutar med att två personer går skilda vägar. Personligen skulle jag konfrontera henne och om hon inte skulle försöka förstå mig skulle jag nog sluta umgås med henne.
Tänk på att du är värd att bli behandlad på ett bra och respektfullt sätt. Ingen ska få behandla dig illa.
Ta hand om dig!

Kram Carolina

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar