Frågor och svar om mobbning

29 Oct 2011, 21:00 127
Annat, 0 år
Question


Hej,jag är 15 år och ogillad på min skola. Men jag vet inte varför. Det har varit så sen jag började på högstadiet, det är förmodligen 90 % som hatade mig i sjuan på skolan, och jag blev slagen av ett par killar som då gick i nian. Men jag förstår inte varför..jag bråkar aldrig och är helt ärligt talat inte ful.
Så jag borde ju logiskt sett inte ha såhär dåligt självförtroende.. men varför har jag det då?

Svar

Hej tjejen,

Det finns några saker i ditt brev som oroar mig. Du skriver att du är hatat och att du blivit slagen utav några killar. Det du går igenom handlar inte endast om ett dåligt självförtroende, utan om något helt annat som är helt oacceptabelt! Har du pratat med ngn eller bett om hjälp? Du måste förstå att oavsett självförtroende så är det som händer dig inte ok alls. Du måste få hjälp att komma bort från denna situation.

Mitt råd till dig är att prata med en vuxen som du kan anförtro dig och våga be om hjälp. Mobbing, eller vad man kan kalla det som dessa personer håller på med är förkastligt och inget som du ska ta på dig och tro att det händer pga att du har ett dåligt självförtroende.

Har du berättat om detta för ngn?

Stor kram!

//Susnna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar