Frågor och svar om få kontakt

31 Oct 2011, 11:00 280
Tjej, 16 år
Question


Hej! Jag har alltid varit en tjej som tycker att jag trivts jättebra som singel, tills jag blev tillsammans med en kille för några år sedan (vi är sedan lång tid tillbaka inte tillsammans). Då upptäckte jag att jag älskade att vara tillsammans med någon! Sedan dess har jag hela tiden velat bli ihop med någon, men så fort jag är bland killar blir jag så otroligt nervös. Istället för att försöka visa att jag är intresserad tror jag att jag omedvetet (fast nu har jag förstås kommit på det) spelar svårflörtat och istället skrämmer bort alla. Det blir alltid precis tvärtemot vad jag vill och jag har alltid problem med att få kontakt med killar. Vad ska jag göra? Tack på förhand!

Svar

Hejsan! Det är självklart helt individuellt ifall en person trivs bäst som singel eller i ett förhållande. Härligt att du fått uppleva hur det är att vara tillsammans med en annan person. Man brukar lära sig mer om sig själv och om andra människor. Jag tror att det är lätt att bete sig som du beskriver om man vill ha en relation. Det kan vara lätt att vilja för mycket. Om jag vore du skulle jag nog ta det lugnt. För att få kontakt med killar skulle jag börja på någon sport, umgås med killkompisar eller kolla med tjejkompisar om de känner någon de kan bjuda med på någon gemensam middag eller liknande. Glöm inte att själv försöka ta kontakt och prata och våga släppa lite för att den andra personen ska kunna få en chans att lära känna dig.
Ta hand om dig!
Kram Carolina

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar