Frågor och svar om kärleksrelationer

31 Oct 2011, 20:00 138
Tjej, 18 år
Question


Hej! Jag jag är en tjej som är 18 år o har träffat en jätte gullig o snäll kille på 20 år. Bara det han har rötterna i skinhead kulturen med ett antal kriminella handlingar i bagaget plus droger men han försöker få ordning på livet nu! Hans umgänges krets är fortfarande skins och de är väldigt trevliga. Men till saken några av mina kopisar säger att de bara är det för att lura in mig i deras "gäng" och bara för att de har tagit droger kommer de tvinga mig o göra det men jag tror inte på dom för de är ju också människor! Han har övervakare o går på regelbundna kontroller för droger. Jag blir så förvirad är det sant det dom säger eller kan jag fortsätta o va med denna kille o hans kompisar för vi har det verkligen trevligt ihop? Tacksam för svar!!!

Svar

Hej,
Jag tycker att du ska lyssna på dina vänner. Ingen människa är dålig. Det finns alltid en anledning till att man hamnar i dåligt sällskap och gör fel och destruktiva val. Det gäller även killen du tycker om. Det är jätte bra att han försöker få ordning på sitt, tyvärr kan det bli svårare om han fortfarande umgås med samma vänner. Att ändra sin livsstil kan ta tid. Även om hans kompisar är trevliga, så är det viktigt att förstå att den livstilen de lever är väldigt destruktiv och om du umgås med dem så är det stor risk att du själv blir inblandad i deras situation. Det är även en stor risk att killen du tycker om själv faller tillbaks till en destruktiv livsstil om han umgås med sina gamla vänner som fortfarande håller på med en massa skit. Jag förstår att du verkligen tycker om denna kille, men mitt råd till dig är att INTE umgås med honom eller hans kompisar. Om han håller på att vända på sitt liv tycker jag att du ska vänta tills han är klar med det. Även om det tar tid. Hur vet man då när han vänt på sitt liv? Jo, när han pratar med någon professionell om sina problem, när han inte längre umgås med sina skinhead kompisar och när han inte längre delar deras värderingar och tankesätt, så har han kommit en bit på vägen. Jag hoppas verkligen att du gör ett klokt val och är rädd om dig själv. Lyssna på dina vänner? Om du har svårt att ta beslutet tycker jag att du ska prata med någon vuxen om det. Ta väl vara på dig!
Vänliga hälsningar
Davindy

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar