Frågor och svar om stress

1 Nov 2011, 10:00 143
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag är 14 år och är jätte stor i kroppen. Jag går i boxning, gymmar och har gått i karate i flera så jag är ganska stark men grejen är jag vågar inte SLÅ någon jag blir bara rädd.

Jag är inte den typen som är kaxig och vill bråka NEJ jag hatar att bråka och jag tycker synd om folk. Jag vill bara skydda mig själv "självförsvar". Jag är så känslig att ibland tror jag att även tjejer har starkare känslor. Jag ser inte svag ut eller BÖG utan jag ser farlig ut egentligen.

En gång slog två killar min poolare och jag stod bara där och kunde inte göra någonting det kändes pinsamt och jag ville inte prata med någon i flera dagar. Jag vet att om jag bråkar med de så ska jag slå sönder de. JAG ÄR JÄTTE STARK MEN VÅGAR INTE SLÅ!!
VAD SKA JAG GÖRA??

Svar

hej!

jag tycker att det är väldigt starkt av dig att inte slåss fast än du vet att du är stark och kan slå de andra. men jag tycker att du ska säga ifrån när folk eller kompisar gör fel eller behandlar dig illa det är det bästa du kan göra. man kan alltid ha en kännsla att man är svag eller kännslig eller annat men det är inget fel med det du är då medveten om dina kännslor och du kommer att kunna kontrolera de i olika sammanhang du ska bara lära dig hur. jag vill gärna höra mer av dig och om du kan skriva lite mer om hur du känner. jag håppas att du har fått lite svar på din fråga.

MVH Anhar

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar