Frågor och svar om kärleksrelationer

8 Nov 2011, 20:00 128
Tjej, 13 år
Question


Hejhej. Jag är en tjej på tretton år som går på popping, en dansstil. Vi har haft ganska många olika lärare, men för någon månad sedan så fick vi en ny kille. Han är jättesnäll! Jag började typ smågilla honom lite redan första gången, och nu sista gången innan höstlovet så gick alla hem före mig, för jag hade varit sjuk gången innan och då hade de fått en CD med en massa popping-musik som vi skulle träna till. Så han höll på att fixa det där till mig, och så snackade vi lite och så. Sen så när jag skulle till tunnelbanan så skulle han också det, men jag skulle ta ett annat tåg så vi sa hejdå. Och då frågade han om jag ville ta en fika eller träffas någon gång under höstlovet, och sen så gav jag mitt nummer till honom! Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Han är tjugotre år gammal, är det för gammalt? Jag gillar honom men jag vill inte göra något misstag, liksom. Tacksam för svar! :)

Svar

Hejsan!

Va kul att du dansar. Popping är en av mina favoritdansformer att titta på. Jag tycker det ser så svårt ut och tycker det är jättecoolt :)

Angående din fråga så finns det inget svar som gäller i alla sådana här situationer, utan det skiljer sig åt. Det är inte onormalt för en 23-åring att bli attraherad av en 13-åring och tvärtom (som i er situation). Speciellt tjejer kan ju vara väldigt utvecklade vid den åldern. Det kan däremot diskuteras ifall det är ansvarsfullt av en 23-åring att dejta en 10 år yngre person.
Men samtidigt kanske det inte är era avsikter, så det beror även på dina avsikter med att lära känna den här killen och framförallt hans avsikter. Kanske ni ska börja där? Vad vill du med den här killen? Hur tänker du om åldersskillnaden? Sen vill jag uppmuntra dig till att vara rak och ärlig med den här killen, fråga honom om vad han vill och vad han tänker.

Något du även behöver tänka på eftersom du inte är myndig är dina föräldrar och vad de tänker om saken. Jag vill uppmuntra dig till att prata med dina föräldrar om detta. Får de träffa killen så kan de lära känna honom och få en egen bild av honom och vem han är. Det är mycket bättre än att smyga med det, för det kan i sin tur ställa till med besvär då föräldrar kan tänka att hans avsikter är dåliga och därmed bestämma att du inte får träffa honom mer.

Du får gärna återkomma om du inte tycker mitt svar räcker eller om det dyker upp ytterligare frågor!

Lycka till!

Linda

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar