Frågor och svar om känslor i samband med abort

10 Nov 2011, 14:00 431
Tjej, 21 år
Question


jag och min pojkvän har varit tillsammans i snart 2 år och har redan en gång gått igenom en abort som jag fortfarande inte kommit över riktigt då det var han som sa åt mig vad jag skulle göra, min mens är nu över en månad sen och jag är rädd för jag kan inte gå igenom en abort till. jag är jätte rädd för tre saker, 1) han har hotat lämna mig om jag behåller, 2) jag är rädd att det ska knäcka mig att göra en andra abort, 3) han vägrar använda kondomtrots jag vill använda. han skyller allt på mig om att det är mitt fel och att jag kommer ta hans liv ifrån honom.... vad ska jag göra :'$

Svar

Hej!
Det var ett tag sedan du ställde denna fråga.
Jag hoppas att mitt svar trots detta kan vara till någon nytta.

Du skriver att du gått igenom en abort och inte vill gå igenom en till. Det jag tycker du ska tänka på är att kvinnor har rätt till fri abort i Sverige. Detta betyder att det är ditt eget val, ingen annan ska säga vad du ska göra. Din pojkvän kan ge dig hans åsikt men jag tycker inte att han ska tvinga dig till något. Du kan tänka på vad du vill. Du skriver att din pojkvän vill att du gör abort och att han inte vill ha kondom, vilket jag tycker blir väldigt motsägelsefullt. Ett preventivmedel är ett måste om man inte vill bli med barn. Att göra abort är ingen preventivmetod.
Du är värd en pojkvän som lyssnar på vad du vill och tar hänsyn till vad du känner. Du kan ha en diskussion med din pojkvän angående hur din hälsa har påverkats av aborten du gjorde och om vilka preventivmedel som finns för att kunna välja vilken som passar er. Jag skulle även rekommendera dig att gå till ungdomsmottagningen där du kan få göra graviditetstest samt prata med en kurator. En kurator kan lyssna på vad du berättar och stötta dig.

Kram Carolina

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar