Frågor och svar om Ångest

10 Nov 2011, 22:00 114
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag har ett problem som jag bara känner mig värre och värre av. Vore väldigt tacksam för svar. Hoppas att jag skickar meddelandet till "rätt sorts" person.

Till att börja med har jag gått upp i vikt utan att äta mer än vanligt. Jag har mått illa varje dag sen ungefär 4 veckor tillbaka. Jag ville göra ett graviditetstest, och det gjorde jag. Resultatet blev negativt.
Jag blev väldigt lättad och trodde att problemet skulle försvinna. Men nu mår jag illa konstant, det känns nästan som en bakfylla, men det konstiga är ju att jag inte druckit någonting som innehållit alkohol. Inget alls.
Jag får som "ångest"-attacker varje dag då jag tänker på en massa saker som jag inte vill tänka på i den här åldern. Det känns nästan som tvångstankar.
Jag är verkligen jätterädd att min fästman ska dö ifrån mig, och jag vet ju att det kommer att hända en dag. Jag är jätterädd att jag själv ska dö ifrån honom, då jag inte vet vart jag hamnar när jag dragit mitt sista andetag. Jag vill inte tappa bort min älskade...
Jag är livrädd att något ska hända min familj, jag är livrädd, bävar inför den dagen som någon av mina föräldrar eller annan släkting kommer att dö.
Jag tror inte på ett liv efter detta, för det känns som om människan bara har hittat på det. Som en massa andra saker.
Jag tänker på döden varje dag, och det känns som om illamåendet aldrig släpper. Ibland har jag svårt att sova på nätterna på grund av det. Tankarna vägrar släppa, och ibland "drömmer"/tänker jag på saker som verkligen vill hålla mig kvar, jag måste öppna ögonen och övertala mig själv om att det inte händer.
Jag är också väldigt rädd för att bli ensam i skolan, även om den chansen är minimal. Jag oroar mig alltid för grupparbeten och redovisningar. Och jag hatar att vistas bland folk då jag inte är "förberedd" eller hur man ska säga.
Om jag går på stan och hör fotsteg bakom mig eller någon som ropar så får jag alltid hjärtklappning, som om personen är efter mig.
Har dessutom utvecklat en enorm rädsla för mörker, känner mig alltid förföljd. Drar i gardiner, låser dörrar och tänder så att jag vet att ingen är i närheten.
Andra saker jag är rädd för är stora saker, som höga träd, luftballonger, att gå under en jättestor bro, att se upp i himlen en stjärnklar natt.

SNÄLLA HJÄLP, vad är detta!? Jag tror inte att jag är sjuk, då hade jag inte vetat om det. Men det är en sak jag faktiskt har funderat på, om jag kanske inte är sjuk ändå.

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Jag tycker absolut att du ska ta hjälp för dina tankar och det på en gång. Det är svårt för mig att uttala mig om din viktuppgång så gå till doktor och kolla upp detta men sök även hjälp hos en psykolog för dina tankar som jag hör tynger dig jättemycket.
En psykolog kan man hitta hos tex UMO eller Bup.
Gå inte med det här ensam längre utan ta hjälp så att ni kan reda ut dina tankar så du kan få må bättre.

Du är värd att få må bra!

All värme och styrka! Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar