Frågor och svar om mobbning

11 Nov 2011, 14:00 306
Annat, 0 år
Question


Varför slår föräldrar mig , jag vill helst inte bo hos dem . jag blir vartenda gång slagen och retat ?
Varför mobbar skolan mig ? :(

Svar

Hej!
Vad jobbigt det låter. Enligt lagen har dina föräldrar inte rätt att slå dig, det är straffbart att aga barn i Sverige. Jag skulle rekommendera dig att ta kontakt med en vuxen som du litar på. Du ska inte behöva bli slagen och mobbad.
Det bör finnas en kurator på din skola du kan prata med. Han eller hon kan lyssna på dig och det kan vara skönt att prata med en utomstående. En kurator kan också göra något åt din situation. Dock har en kurator anmälningsplikt om ett barn far illa till exempel blir slagen och då måste kuratorn anmäla det till Socialtjänsten. Du avgör själv hur mycket du vill berätta för en kurator och du kan fråga honom eller henne mer om vad anmälningsplikten innebär.
Om du vill prata mer med mig så kan du meila mig på [email protected] Du kan också adda mig på MSN.
Ta hand om dig!
Kram Carolina

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar