Frågor och svar om samliv

17 Mar 2001, 00:00 909
Tjej, 0 år
Question


Hej! Jag skulle vilja veta mer om hur man kan upphetsa en kille. Hur man ska smeka honom innan själva sexet?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Först vill jag säga att killar liksom tjejer inte reagerar exakt på samma saker, utan att man för att få så bra sex som möjligt helt enkelt blir tvungen att ta reda på vad ens sexpartner tycker är skönast.

Det finns egentligen hur många varianter som helst. Jag ska räkna upp lite exempel så du förstår vad jag menar: Vissa vill prata mjukt och ”gossa” med kläderna på innan… Vissa vill inte prata så mycket. Vissa vill ha ett långt förspel utan kläder. Vissa vill ha ett kortare förspel. Vissa vill älska långsamt och lugnt. Vissa vill älska intensivt. Vissa vill älska efter att man haft kul först (varit ute och ätit eller varit på fest osv). Vissa vill hellre vara lugna och avslappnade efter en kväll framför videon. Vissa tycker om att experimentera under själva sexet t ex olika ställningar. Vissa tycker bäst om att älska utan något som helst experimenterande.

Listan på exempel skulle kunna bli jättelång som du säkert förstår efter att ha läst dessa få exempel. Du skulle säkert kunna fylla i en hel massa själv om du tänkte efter. Dessutom är det också så att dom flesta av oss känner lite annorlunda från gång till gång beroende på vilket humör man är på, hur dagen har varit, om man har bråkat osv.

Efter att ha sagt detta ska jag ändå försöka ge dig ett råd, men som du nu förstår är det inte säkert att det funkar på just den killen som du vill ha sex med.

Har ni väl kommit så långt att ni fått av er kläderna kan det vara effektivt att smeka honom över magen, ut mot höfterna och ner över låren för att sedan långsamt fortsätta med ljumskarna, busken och pungen. Till slut kan du testa att smeka honom direkt på snoppen och fatta den med ett mjukt grepp i din hand som du håller i en skidstav och onanera honom försiktigt till att börja med. Sedan kan du öka takten långsamt så du till slut drar huden på hans snopp upp och ned med hög hastighet. Avslutningsvis vill jag säga att du som tjej inte får vara så koncentrerad på killen att du glömmer bort att själv njuta av sexet… Tyvärr är det enligt min erfarenhet alltför lätt att som tjej se det som jätteviktigt att vara en bra älskarinna. GLÖM ALDRIG att det absolut bästa sexet handlar om delad njutning…

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar