Frågor och svar om få kontakt

1 Dec 2011, 19:00 197
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag har ett killproblem.. Jag gillar en kille som är 1 år äldre än mej och vi går på samma skola. Men saken är att jag inte vågar prata med han, vågar inte heller skriva till han på facebook för om han är med någon så blir de så konstigt och då börjar alla reta mej för att jag gillar han.. Vad ska jag göra?

Svar

Hejsan tjej 14!
Det kan kännas som om det inte är helt enkelt att få kontakt med någon man gillar. Du skulle kunna försöka få tillfälle att ensam prata med honom. Om du inte vill prata med honom i skolan eller om det är svårt att prata själv med honom utan hans eller dina kompisar i närheten, tycker jag att det kan vara ett alternativ att skriva till honom på internet.
Det kan vara svårt att få en uppfattning om den andra personen gillar en eller inte. Du behöver inte säga att du tycker om honom direkt om du inte vill. Du skulle kunna prata lite på Facebook och skriva hej, vad görs m.m. Sedan kan du känna efter och säga att du gillar honom efter att ni pratat mer på Facebook eller när ni kanske har setts och pratat IRL också.
Kom ihåg att ibland måste man satsa för att kunna vinna. Risken du tar är att han säger att han inte gillar dig. Men du har mer att vinna på att ta kontakt med honom. Han kan ju säga att han tycker om dig, eller hur?
Kram Carolina

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar